Onze "geschiedenis"

Petrus Antonius Naudts, geboren in Sinaai in 1835 en zoon van een slager vestigt zich in de Hazewindestraat te Sint-Niklaas en begint daar een bakkerij.
Zijn dochter Bertha Naudts huwt in 1903 met Petrus (Paté) Geerinck. Petrus Geerinck heeft zijn stiel geleerd bij de coöperatieve bakkerij van de socialisten alias “de coop” in de Truweelstraat, en samen starten ze een bakkerij op de hoek van de Pastoor De Meerleerstraat en de Hovenierstraat. Later, in 1926 verhuist de bakkerij naar een nieuw pand in de Pastoor De Meerleerstraat 13.

In 1934 huwt hun zoon Oscar Geerinck met Jeanne van Stappen en ze baten de bakkerij verder uit.

Na het plotse overlijden van Oscar in 1965 wordt de bakkerij verdergezet door hun zoon Reginald Geerinck en zijn moeder. In 1966 vervoegt Monique Tack het team. Monique, geboren te Oosteeklo is een bakkersdochter in hart en nieren. Haar vader Georges Tack is ook bakker, net als zijn vader, Hendrick Tack. De moeder van Monique, Maria Pots is ook een bakkersdochter en een kleindochter van een meerdere eeuwen oud vertakt en aangetrouwd molenaarsgeslacht(en).
In 1970 beginnen Reginald Geerinck en Monique Tack een tweede winkel op de Driegaaienstraat 208 en zetten een punt achter hun broodronde. De dochter van Reginald en Monique, Ann begint in 1985 te werken in de zaak en baat het tweede verkooppunt verder uit.

De zoon, Wim Geerinck, zet de bakkerstraditie verder en vestigt zich samen met Ann Van Acker in 2000 op Tereken 58. In 2011 werd de zaak op Driegaaien volledig vernieuwd.

Brood en banket WIM